Ärtiga nyheter från Anamma

Produktförpackning av Anamma Vegonuggets

Vegosortimentet har växt explosionsartat senaste åren. Många av dessa produkter är sojabaserade och efterfrågan på alternativ finns bland konsumenterna. Anamma har hörsammat detta och lanserar nu ett nytt sortiment med ärta som bas.

Allt fler personer i Sverige äter allt mer växtbaserad mat. En undersökning Orkla genomförde i höstas visar tre av tio försöker äta mindre kött för klimatets skull. Efterfrågan ökar och konsumenter vill se en ökad variation av olika produkter och olika proteinkällor på butikshyllan. 

Nu kommer Anammas svar på detta, Ärta. Det är en ny serie veganska produkter med ärtprotein som bas som även är glutenfria. De kommer i tre olika varianter; Vegobullar, Vegonuggets och Formbar Färs. Vegonuggets är en helt ny produkt i Anamma-familjen.

Produktförpackningar av Anammas tre produkter ur serien Ärta

– Med sortimentet vill vi göra det ännu enklare för våra konsumenter att variera sin kost och inspirera till att äta mer växtbaserat, säger Thomas Sjöberg, marknadschef för Anamma på Orkla Foods Sverige.

Att det kommer den här typen av produkter är väldigt välkommet. Ärta som protein är en fördel inte bara för de som inte tål soja, det är förstås även väldigt bra att satsa på produkter vars bas kan odlas lokalt och har ett ännu lägre klimatavtryck än sojabaserade vegoprodukter.

Nyheterna har redan kunnat testas av gäster på restauranger och storhushåll sedan början av året och nu finns de ute i handeln i frysdisken.

4 kommentarer på “Ärtiga nyheter från Anamma

Lämna ett svar

%d