Veganska vårnyheter på Espresso House

Bowl med bla falafel, quinoa, sallad, mango

När våren gör sig påmind lanserar Espresso House nya smaker. Vegonyheter som bowls, smoothieskålar och kärleksmums ska ge lite extra vårkänsla.

Espresso House jobbar för att utöka sitt veganska utbud i hopp om att fler gäster ska intressera sig för en hållbarare fikaupplevelse. Målet är att 50 procent av menyn ska vara växtbaserad under 2020.

Regnbågsbowl och smoothieskål

Det kommer nu flera nya bowls och smoothieskålar varav en av respektive är helt vegetabiliska. Den veganska bowlsen är en sötpotatisfalafelbowl med bland annat quinoa, lins- och bovetesallad, mango och sesammarinerad sjögrässallad och serveras med sriracha- och tahinidressing. Den är även glutenfri.

Smoothieskålen är ett lagom mellanmål där den veganska varianten är gjord på en bas av bland annat avokado, spenat och mango, toppad med färska blåbär och linfrön.

Smoothieskål toppad med färska blåbär och linfrön

Hållbart fika

För den som vill ha något lite sötare till kaffet lanseras en vegansk kärleksmums, gjord i samarbete raw-bageriet Unbakery. Det är ett bageri som inte bakar något i ugn, allt för att behålla så mycket näring som möjligt i sina bakverk. De använder inte något raffinerat vitt socker, gluten, laktos eller några konserveringsämnen. Allt är helt veganskt och innehåller bara naturliga råvaror. De använder närproducerade, ekologiska och rättvisemärkta ingredienser i den mån det är möjligt. Ett föredömligt bageri som vi får hoppas att cafékedjan satsar mer på att samarbeta med.

Alla dessa nyheter låter underbart goda! Det är verkligen härligt med fler vegoalternativ att välja bland, särskilt när de finns på kedjor som är så pass lättillgängliga som Espresso House som finns i var och vartannat gathörn. Det hjälper verkligen till att bidra till en normalisering av vegomat. Håller tummarna för att målet om att ha en till hälften vegansk meny snart infrias.

En kommentar på “Veganska vårnyheter på Espresso House

Lämna ett svar

%d