Hemleverans av mat med Karma

Butiksbiträde räcker över en papperskasse med logotypen för Karma till en kund

I dessa obehagliga tider har vi kunnat se kärlek flöda där människor hjälper varandra på olika vis för att få vardagen att gå ihop. Många kan inte utsätta sig för risken att handla själva och alla har vi ansvar för att minimera antalet kontakter för att inte sprida smitta.

Restauranger, matleverantörer och livsmedelskedjor gör sitt för att underlätta. Otaliga är de exempel på restauranger som initierat drive through, hemleverans eller andra åtgärder för att underlätta och göra miljön mer säker.

Vill en ha mat levererad och samtidigt ge en extra hjälpande hand till vår miljö är Karma ett ypperligt alternativ. Appen som möjliggör att köpa mat som annars skulle bli svinn är en oerhört bra tjänst för att ta tillvara på mat istället för att låta den förfaras.

Ökat behov – då lanseras hemleverans

Nu står restauranger och caféer inför situationen att de har mer svinn än vanligt. Som följd av detta, och att många inte kan ta sig ut, har Karma kompletterat sin tjänst med att erbjuda hemleverans.

Du kan nu köpa osåld mat från massor av restauranger till 50 procent rabatt. De som bor i Stockholm city, Sundbyberg, Solna och Göteborg kan alltså även få hemleverans. Karma arbetar på att lägga till fler områden för leverans vilket förhoppningsvis kommer inom kort.

Två matboxar på gräs med en telefon med appen Karma mellan
Foto Karma

Minska svinn hemifrån

Det här är ett bra sätt att hjälpa både de som inte har möjlighet att ge sig ut själva och de restauranger, caféer och butiker som just nu har mycket svinn. För att få sin mat levererad hem ska köpet göras senast klockan 18.00 och leveransen kommer då under eftermiddagen eller kvällen. Den här möjligheten finns att tillgå måndag – fredag.

Ni som tyvärr inte bor inom dessa begränsade områden hoppas jag ändå tar chansen att gynna de lokala restaurangerna och ta till vara på mat som annars skulle bli svinn genom att nyttja tjänsten.

Sköt om er, hoppas ni håller er friska och vid gott mod.

2 kommentarer på “Hemleverans av mat med Karma

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: