Oumph! och Spoons lanserar ny färdigrätt

Förpackning till färdig gryta från Spoons

Med den vegorevolution vi ser på matmarknaden där nyheter duggar tätt är det härligt att även se nya samarbeten. Nya veganska färdigrätter kommer nu tack vare en gemensam satsning från Spoons och Oumph! 

De två varumärkena lanserar tillsammans en gryta med inspiration från det marockanska köket. Grytan är en del av Spoons lansering ”Meet the green future of Spoons”.

Det här innebär en ny kategori för Oumph! som med det nya samarbetet bidrar till att öka utbudet av vegansk mat för de som vill ga något snabbt och färdigt. Den marockanska grytan är en uppdaterad grön version av Spoons tidigare storsäljare men som nu har strips från Oumph! som ingrediens.

– Samarbetet med Oumph! kändes helt rätt inför denna lansering där vi på Spoons nu med stolthet kan säga att alla produkter i sortimentet är helt växtbaserade. Dessutom är det superkul att se två svenska varumärken som går ihop och visar en grön väg framåt, säger Anna Lindhe, försäljningschef på Spoons.

Märkta med klimatavtryck

Spoons lanserar totalt fyra växtbaserade produkter i sortimentet och kommer dessutom att märka sina produkter med vilket klimatavtryck portionen har. Bra att fler följer i det spåret, risken är dock att det inte kommer att säga så mycket om inte produkter med kött också gör det. Siffrorna som veganska livsmedel presenterar kan då tendera att falla lite platt när de inte har andra, sämre alternativ, att jämföras mot. Låt oss hoppas att det kommer!

Den nya grytan är vegansk och glutenfri och kommer att säljas på Ica, Coop, Hemköp, mat.se, Mathem och Convini med ett pris på cirka 49,90 kronor.

Lämna ett svar

%d