Nya ekologiska växtbaserade proteinalternativ

Biffar och skålar med såser och grönsaker sedda uppifrån

Att efterfrågan på växtbaserat protein är stor har det konstaterats flera gånger senaste tiden. Nu kommer det flera växtbaserade nyheter, både ekologiska och glutenfria.

Det ökade intresset för vegetariska alternativ har gjort att vi har fått se en mängd nya produkter senaste åren. Många har varit köttliknande alternativ vilket är ett viktigt segment att fylla. Men många önskar även helt andra alternativ. Kung Markattas nya produkter kanske kan vara ett svar på den önskan. De lanserar nu fem nyheter, alla ekologiska och veganska. 

– Vi ser en fortsatt ökad efterfrågan på vegetarisk mat. Samtidigt ser vi att många vill ha inspiration till nya vegetariska rätter och mer variation. Dessutom ska det vara enkelt att tillaga. Vi vill hjälpa konsumenter att tillaga goda vegetariska måltider som passar hela familjen, säger Linda Wass, Brand Manager på Kung Markatta. 

Fem nya smaker

De nya proteinalternativen är baserade på baljväxter, grönsaker och kryddor och med dessa nyheter blir det första gången Kung Markatta lanserar produkter för frysdisken. Nyheterna som kommit är Jordnötsbiffar, Rödbetsbiffar, Solrosburgare, Havrebiffar och Pizzabollar.

Biffar och skålar med såser och grönsaker sedda uppifrån
Jordnötsbiffar

Jordnötsbiffarna är knapriga biffar med bitar av jordnötter och ett sting av het chili och spiskummin. Rödbetsbiffarna består av en kombination av söt rödbeta och salt kapris, med färsk malen svartpeppar. Solrosburgaren är en kikärtsburgare smaksatt med salvia, lök och solrosfrön och innehåller dessutom pumpa- och linfrö samt chipotle. 

Nyheten Pizzabollar är barnvänliga bollar med krispiga bitar majs och solrosfrö, smaksatta med tomat och oregano. Alla dessa fyra produkter är glutenfria.

Förpackning med Pizzabullar från Kung Markatta

Den femte nyheten är Havrebiffar som består av havre, kikärtor vitkål och morot, smaksatta med lök och kryddpeppar.

Blir intressant att testa dessa nyheter, förhoppningsvis är de som utlovat både smakrika och “spännande” som Kung Markatta själva beskriver nyheterna. Hoppas! Jag som älskar jordnötter ser särskilt fram emot att testa jordnötsbiffarna. Men även de andra alternativen låter mycket lockande.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: