Vegoforum blir digitalt

Vegoforum som i år skulle ha arrangerats vid olika tillfällen under våren fick som nästan allt annat i dessa tider ställas in på grund av covid-19. Men nu uppstår ett av forumets teman digitalt

Vego Eco som är en av Vegoforums medarrangörer kunde inte annat än sörja över att de fina arrangemangen ställdes in. Men när det nu bär av i digital skepnad är det ett av mitt hjärteämnen som genomförs först, nämligen skolan.

”Vego i skolan” sker nu som två digitala lunchseminarier 26 och 27 maj. Det första har temat “teori och praktik” där Ulrika Backlund från Livsmedelsverket pratar om hållbar och nyttig skolmat och vad Livsmedelsverket säger om vego i skolan.

Även skolkocksutbildaren Magnus Naess deltar och kommer att berätta om hur en jobbar med hållbar vegetarisk skolmat i praktiken. Även tips på hur en gör vegomat populär bland eleverna utlovas.

Det andra lunchseminariet går under temat “så jobbar kostcheferna”. Kostcheferna Sara Jervfors och Alain Grenard som arbetar framgångsrikt med hållbar skolmat delar med sig av sina framgångsrecept för vegosatsningar.

Det är kostnadsfritt att delta men föranmälan krävs. Här hittar du info om exakta tider och anmälningslänkar.

Mer Vegoforum i höst

Övriga planerade Vegoforumteman kommer att genomföras under hösten 2020. Beroende på hälsoläget får vi se om även de kommer att ske digital eller om möjligheten till event på plats då är möjligt.

Lämna ett svar

%d