Sortimentet med vegansk glass växer

Tre glassförpackningar av bägarmodell

Så underbart att det veganska glassutbudet fortsätter att växa! Nu är det Orkla som med en ny lansering bidrar till utökningen.

Orkla påpekar att konsumenter efterlyser en större vegansk variation. Jodå, minst sagt – det har vi efterfrågat länge! Och tack och lov har det ju hänt mycket senaste tiden. Den nyhet som kommer nu är Naturli’ glass, helt växtbaserad och i tre olika smaker.

– För att fler ska välja växtbaserad kost måste det bli enklare att göra det valet. Därför tycker vi det är extra roligt att vi nu också kan erbjuda en växtbaserad glass, gjord på havre som bas, säger Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige.

Verkligen, så är det ju. Naturli’ glass som nu kommer till Sverige har sedan tidigare funnits på den danska marknaden sedan 1988 och är där ett etablerat varumärke. Naturli’ står för “100 procent växtbaserat samt 100 procent smak och kvalitet”. Här hos oss finns sedan tidigare andra produkter från märket, som växtbaserad färs.

En blå glassförpackning av bägarmodell med texten Naturli' Liquorice och lakritsbitar på

Smaken är vad som har varit i fokus vid utvecklingen av glassen. De tre smakerna är lakrits med Panda-lakritsbitar, salt karamell med rostad mandel och hallon med chokladflingor. En förpackning innehåller 500 gram och kostar 47 kronor. Glassarna finns att köpa på City Gross, Matrebellerna och Lidl.

Hoppas att jag kommer förbi någon av de butikerna vid tillfälle, vill givetvis få chans att smaka dessa.

2 kommentarer på “Sortimentet med vegansk glass växer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: