Fazer testlanserar ny växtbaserad havrechoco

Två chokladkakor Oat Choco

Den växande trenden med havreprodukter bidrar till fler lanseringar. Senast ut i raden av är en ny choklad som först kommer att finnas endast i begränsad upplaga.

Utvecklingen av nya innovationer och en önskan om lokalproducerat har banat väg för havre som uppåtgående ingrediens. På ett seminarium nyligen berättade Fazer att är det en växande trend och att de utöver sina helt havrebaserade varumärken Aito och Yosa har lanserat havrebröd och havreris. Nu får de produkterna sällskap av en helt ny innovation inom chokladkategorin.

Fazer Oat Choco testlanseras för att driva utvecklingen inom chokladkategorin och ska samtidigt bidra till nya insikter. Nyheten kommer att finnas i begränsad upplaga i två olika smaker, Oat Choco och Oat Choco Hazelnut. De är veganska, laktosfria och fria från palmolja. Den begränsade testförsäljningen kommer att ske på webbshoppen Fazer Store.

– Våra kunniga chokladteknologer har lyckats lösa en kreativ utmaning vi arbetat på länge; en helt växtbaserad choco som är vegansk, laktosfri, palmoljefri och tillverkad med 100% ansvarsfullt odlad kakao. Detta är en innovation som vi nu testlanserar för att få in värdefull feedback från konsumenterna kring smaken på produkten, säger Robert Engman, vd, Fazer Konfektyr i Sverige.

Nordisk havre och kakao

Fazer Oat Choco skapades genom att kombinera nordisk havre och ansvarsfullt producerad kakao. Havren har en mild smak och är odlad enligt Fazers principer för hållbart spannmål. Kakaon köps in från odlare i Fazers direkta hållbarhetsprogram, samt certifierad kakao från UTZ, Rainforest Alliance och Fairtrade Cocoa Programme.

Oat Choco har en vikt på 62 gram, innehåller 42 procent kakao och säljs till ett cirkapris på 28 kronor. Under den begränsade testlanseringen kommer Fazer samla in feedback på hur smaken upplevs och kommer att ligga till grund för vidareutveckling. Planen är att lansera havrechocon i bredare skala i framtiden.

Låter grymt, den här typen av innovationer är mer än välkomna. Bort med palmolja och animalier och fram för hållbara och lokalproducerade ingredienser. Lysande! Hoppas att de är goda nu också, vill absolut testa dessa!

En kommentar på “Fazer testlanserar ny växtbaserad havrechoco

  1. Pingback: Återlansering av omtyckt mjölkchoklad | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: