Havrebaserad vispgrädde

Tetraförpackning från Oatly med texten iMat visp

Kladdkaka, gräddtårta, jordgubbar, bananasplit, varm choklad… Vad har de gemensamt? Självklart att de är ljuvligt goda med massor av vispad grädde. Något du vill njuta av även som vegan, och nu har det vispbara utbudet fått en tillökning.

Som så många andra områden inom vegosegmentet fortsätter det att öka med nya välkomna produkter i takt med att intresset ökar. Det finns idag några olika sorter att välja bland, beroende på vad en ska använda dem till har de sina olika fördelar. I vilken kategori, fluffig, hård, söt eller vilka egenskaper de har, får vi se var senaste tillskottet hamnar.

Oatly som sedan länge haft en mängd mejerialternativ i sitt sortiment har äntligen lanserat en vispbar havregrädde. iMat Visp kan vispas till tredubbel volym och ska ge ett fint fluff. Den ska även fungera fint att använda ovispad i matlagning.

Vispgrädden rekommenderas att vispas kyld och helst med elvisp. Som vanligt med vegogrädde då.

Lågt klimatavtryck

Att den har lägre klimatavtryck än dito från kon är ju självklart men kanske inte väntat att det är så mycket som 88 procent. Inte dumt alls även om Oatlys klimatarbete har fått sig en rejäl törn av den infekterade debatten kring den mycket sorgliga historien med Blackstone som gått in med riskkapital i bolaget. Väldigt trist.

Denna sorgliga historia till trots tycker jag denna produkt är mycket välkommen. Jämfört med den fruktansvärda mejeriindustrin bidrar produktutvecklingen inom vegosegmentet trots allt till att fler går åt det hållet vilket är av högsta vikt. Att få fler människor att upptäcka och testa vegoprodukter.

Den nya vispgrädden innehåller tack och lov ingen palmolja. Istället är det kokos- och rapsolja som bidrar till att den ska gå att vispa fluffig. Det ska bli spännande att testa iMat Visp, hoppas den blir ett bra tillskott till det vispbara utbudet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: