Stockholm beauty week bjuder på välmående i coronatider

Burkar med bodybutter på ett bord

Cirka ett halvår senare än normalt och i coronasäkrad regi har Stockholm Beauty week gått av stapeln. På sedvanligt maner fanns en uppsjö av olika märken som presenterade sina nyheter och storsäljare.

Pandemin har förändrat livet för oss och tillfällen till att ses har minskat dramatiskt. Något som tydligen gjort att vi sminkar oss mindre. I år har skönhetsföretag redovisat minskade resultat där det framför allt är sminkförsäljningen som har gått ner. Samtidigt skönjer viss framgång för hudvård. Så fokus – och därmed vår konsumtion – verkar ha gått från utseende till välmående. 

En egen fri tolkning men sannolikt något som kan ligga bakom företagens siffror. Hur de ekologiskt fokuserade varumärken som fanns på plats ser på det var det inte så många som talade högt om sånär som på ett företag, Cosmopharma, som gjort radikala förändringar i sin produktion med anledning av coronakrisen. Återkommer med mer info om deras resa.

Hampa på uppgång

En ingrediens som intresset har ökat för senaste tiden är hampa. Loelle, som har en mängd fantastiska oljor i sitt sortiment, har lanserat en hampaolja som ska bli intressant att testa. Den här nyheten är laddad med näring till hud, hår och naglar i form av vitaminer och antioxidanter. Oljan är rik på essentiella fettsyror omega 3 och 6 samt även fettsyran GLA. Något som lär locka veganer som brukar hålla ögonen öppna efter produkter med omega.

En kartong från Loelle med en flaska hampalolja i

Mental fokus

Utöver hudvård så går det ju även att boosta hälsan inifrån, något som Glyc satsar på. Det är ett veganskt kosttillskott som ska hjälpa dig att behålla fokus, för ökad mental och kognitiv förmåga. Något en kanske behöver extra i pandemitider? En produkt som ska bli intressant att testa.

Samma företag har även Original Silicea-serien i sitt utbud. Ett tillskott som veganer kan vända sig till istället för de många andra som finns på marknaden som inte sällan innehåller animalier. De presenterade en nyhet från detta varumärke, en leave-in balsam som sprayas direkt på håret. Den innehåller Aloe Vera, kokosnötolja och ricinolja samt Silicea kiseldioxidgel.

Sprayflaskor med balsamspray från Cilicea

Det är roligt att se det självklara fokus på veganskt som är idag, sådan enorm skillnad jämfört med bara några år tillbaka. Blev särskild glad över att se Scratch fina förpackningar. Klart uppdaterade med veganskt budskap, kan inte bli så mycket bättre!

En rad med lådor från Scratch med texten vegan

Det var trevligt att få göra något så vardagligt som att besöka mässan och att få träffa på veganska favoriter som Rosenserien och Scratch, men även ta del av nya bekanskaper. Det här var en liten sammanfattning, mer info kommer.

En kommentar på “Stockholm beauty week bjuder på välmående i coronatider

  1. Pingback: Närproducerad och vegansk hudvård | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: