Smaköverraskning till julbordet – brysselkålketchup

En flaska sås och till höger en smörgås på fat

Så börjar det lacka mot jul. Även om det fortfarande kan kännas något avlägset, i synnerhet som vi lever i så märkliga tider, så kommer påminnelserna om julens stundande att börja dugga tätt. En nyhet till julbordet har redan presenterat sig – en ny brysselkålketchup.

Det är såsfantasterna Pam och James som lanserar den här smaköverraskningen, som de själva kallar det. Företaget har genom åren vunnit ett flertal utmärkelser på Great Taste Awards, matvärldens Oscarsgala, så förhoppningarna om en god nyhet är stora.

Den nya ketchupen har den kanske något oväntade huvudingrediensen brysselkål. För oss som älskar denna lilla kål triggas förstås nyfikenheten. Brysselkålen får sällskap av ingredienser som vitvinsvinäger, vitlök, lök och kryddor vilket ger en smakkombination som är både skarp, söt och lite kryddig. Rekommenderas att användas som sås till julrester, på en skinkmacka, som dipp eller som tillbehör till ostbrickan. Till precis det du känner för helt enkelt.

Såserna görs i mindre satser för hand, de innehåller enbart naturliga råvaror utan förtjockningsmedel. Såsen är dessutom vegansk och glutenfri. Låter verkligen lockande, alla de faktorer som jag, liksom många andra, uppskattar så mycket. Ser fram emot att smaka!

En flaska brysselkålsketchep

2 kommentarer på “Smaköverraskning till julbordet – brysselkålketchup

  1. Brysselkålsketchup? Spännande! Måste prövas! Undrar om ”Pam and James” är en referens till The Office.. Hmm

    • Ja, jag vill verkligen testa, blir jättenyfiken!
      Hm, ja det kan en undra 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: