Växtbaserade pålägg från Alingsås

Två pastejförpackningar från HUJ! en smörgås med saltgurka vid sidan

Drivkraften är att sprida mackglädje till alla som vill äta mer växtbaserat i vardagen. Det är vad som ligger bakom startupföretaget som producerar påläggen HUJ!

Påläggen är inte helt nya, somliga har kanske sett dem sedan en tid då företaget startades 2018 men har inte haft någon större distribution. Men de har sedan starten utvecklats och växt och deras distribution har breddats så att fler nu kan upptäcka dessa mjukostar.

Mjukost och pastejer

Bakom produkterna står grundarna Alice och Jonas som själva tyckte att det saknades goda alternativ till pålägg när de börja äta växtbaserat. De växtbaserade påläggen är tänkta att sprida matglädje till alla som vill göra grönare val i vardagen och produceras lokalt i Alingsås. I sortimentet finns påläggspastejer och mjukostar gjorda av baljväxter, solroskärnor och nötter.

Utbudet består i dagsläget av fyra olika mjukostar. Utöver naturell finns smakerna chili, vitlök samt paprika och chili. Pastejerna finns i smakerna original och smoky.

Förpackning med HUJ! Creamy Cashew, smörgås och tomater bredvid

Även till matlagning

Produkterna fungerar inte bara som pålägg utan passar även till matlagning och bakning. Creamy Cashew är ett alternativ för att göra veganska cheesecakes med och ska även gå bra att göra såser av, ha i pasta, på pizza och burgare.

Med bas på nötter och fröer har produkterna ett högt näringsinnehåll, samtliga produkter är veganska och glutenfria.

Jag har lyckats hitta butiker som säljer HUJ! men har än så länge bara hunnit smaka den med örter. En mild och god mjukost med fin konsistens. Ser fram emot att testa att baka med den naturella, vem vill inte ha en god cheesecake? Pastejerna har jag inte kommit över ännu men hoppas på att göra det snart.

Verkligen roligt med lokala satsningar. Nyttigt, vego och klimatvänligt – precis som det ska vara!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: