Häng på vegantrenden i januari

Bord sett uppifrån med flera maträtter och produktförpackningar från Oumph! och Fry's

Årets första månad brukar många ta tillfället i akt och skapa sig nya, goda vanor. Kampanjen för att äta veganskt hela månaden, Veganuari, har sedan starten 2014 växt och inspirerar tiotusentals människor världen över att testa en vegansk livsstil.

Organisationen Veganuary startade kampanjen med syftet att utmana folk att prova att äta veganskt. Sedan dess har den inspirerat nästan en miljon människor i 192 länder att testa veganskt under januari månad och det är därmed världens största vegankampanj. Ett nytt år är för många en mental nystart och med den kan Veganuari vara en perfekt kombination för att få en hälsosam och klimatsmart nystart.

Logotyp för Veganuari

Det är hur enkelt som helst att vara med på Veganuari. Du anmäler dig genom att lämna din emailadress och får sedan ta del av recept, shoppinglistor, måltidsplanering, restaurangtips och mycket mer som underlättar och utbildar dig för att anamma en vegansk månad.

Ny burgare och samarbeten

Flera varumärken är med på kampanjen, bland annat ett par som vi är storkonsumenter av. Jag får ofta frågor om vilka produkter vi tycker är godast och som jag kan rekommendera. Några av våra favoriter återfinns hos Oumph! och Fry’s som är officiella sponsorer av Veganuary 2021. 

Ett par produkter jag gärna rekommenderar från Oumph! är deras baconliknande produkt Smoky bits, som tyvärr av någon outgrunlig anledning är svår att få tag på. Letar i varenda matbutik jag går in i och försöker hamstra när jag väl hittar. Detta borde det ändras på! Den andra jag gärna slår ett extra slag för är kebaben som även den är mycket god. Utöver dessa finns det en mängd olika produkter med goda recept att botanisera bland hos Oumph!.

Förpackning Oumph! smoky bits

Fry´s har även de ett par produkter som snart kommer ruinera mig. Först och främst är det deras kycklingburgare som glatt skulle kunna förtäras som middag varje dag här hemma, men även deras korv, med det enkla namnet Hot Dogs, är en av favoritkorvarna.

Även Bastard Burgers har anslutit sig till Veganuari och släpper i samma veva en ny vegansk burgare. Veganuari-burgaren kommer att finnas på alla restauranger och utkörningsplattformar och går under namnet ”Bastardo Truffle”. Burgaren består av smashed Beyond Meat, tryffelmayo, silverlök, picklad gurka, vegansk ost, tryffelkaramelliserad lök och Bastardo Hot Sauce.

En hand med svart handske håller en burgare med bröd och tillbehör
Bastard Burgers Veganuari-burgare ”Bastardo Truffle”

Så in och anmäl dig till Veganuari för extra vegopepp och recept. Vill du ha en meny för att underlätta går det bra att spana in tidigare veckomenyer här, och givetvis följa de nya som kommer varje söndag. En veckomeny är dessutom ett perfekt hjälpmedel för att minska matsvinn och underlättar att planera inköp när en kanske behöver handla för en längre period för att undvika att gå i butiker ofta.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: