Green Butcher öppnar i Stockholm city

Green Butcher veganska burgare med en förpackning pommes

Det nystartade Matbolaget Green Butcher tar plats med grillkiosk i centrala Stockholm. De utvecklar snabbmat på svenska grönsaker och på menyn finns burgare, falafel och soppa.

Folkparken öppnade hösten 2019 med restaurang, bar och grillkiosk och nu flyttar Green Butcher in och får med detta sin första egna restaurang. Matbolaget utvecklar vegansk plantbaserad snabbmat gjord på grönsaker från Västgötaslätten.

– Vi saknade god vegetarisk snabbmat gjord på riktiga grönsaker istället för låtsaskött och soja. Därför har vi bland annat utvecklat en helt egen vegansk färs på svensk rödbeta, gulärt och havreris som verkligen fungerar smakmässigt, säger Jon Birgne, en av grundarna till Green Butcher. Genom Folkparken kan vi nu öppna vår första egna restaurang vilket är ett viktigt steg för vår fortsatta expansion.

Green Butcher falafelsallad, fotograf Maria Cruseman.

Från starten finns till att börja med två olika burgare baserade på rödbetsfärsen. De serveras med rostad majskräm, vegansk ost och hemmagjord pickles respektive vegansk majonnäs, ost samt rödkålssallad. För en som jag, som verkligen gillar burgare men har svårt för det som är för likt kött, låter detta oerhört lockande.

Utöver dessa burgare så erbjuder menyn även sallad med rödbetsfalafel, krispigt grönt samt kräm på mungböna och gräslöksdressing, indisk soppa baserad på röda linser serverad med ett veganskt vitlöksbröd.

Green Butcher Mulligawtawnysoppa, fotograf Maria Cruseman.

Ser verkligen fram emot att få möjlighet att smaka detta. Utbudet av veganska burgare har onekligen vuxit rejält senaste tiden men som sagt, mycket lockande med något annat än traditionellt köttsubstitut. Och att de använder sig av närproducerade grönsaker är en härlig bonus!

Lämna ett svar

%d