Hello vegan – vegansk mjölkchoklad

Tre Hello Vegan chokladkakor

Nu lanseras det en ny vegansk choklad, så välkommet med nya smaker – i synnerhet mjölkchoklad.

De flesta gillar nog en god chokladbit men alla gillar inte mörk choklad. Och det är främst mörka chokladsorter som de som inte vill äta mjölkprodukter har blivit hänvisade till. Men utbudet har ökat i takt med ökat vegointresse och nu hakar Lindt på trenden och lanserar flera nyheter.

Varumärket Lindt som är tämligen välkända inom chokladsegmentet introducerar nu växtbaserat i sitt sortiment  med produkten HELLO Vegan – och det i tre olika smaker. Nyheterna kallar de för “en innovation inom kategorin chokladkakor” där de i den här  växtbaserade produktserien har ersatt komjölken med en mild, glutenfri havredryck. Detta utan att ge avkall på smakupplevelsen enligt deras utsago.

HELLO Vegan kommer i tre stycken smaker; Salted Caramel, Sweet ’n Salty Popcorn och Cookie. Kakaon i chokladen köps in från odlare som ingår i Lindt & Sprünglis ekologiska och socialt ansvarsfulla hållbarhetsprogram, Cocoa Farming Program. Förpackningarna är gjorda på gräspapper och är helt  återvinningsbara.

En förpackning Lindt HELLO Vegan Popcorn

–Det är en stor glädje att äntligen introducera ett växtbaserat alternativ till mjölkchoklad med Lindt HELLO Vegan! Vi på Lindt strävar alltid efter att driva utvecklingen inom chokladkategorin och att tillgodose alla konsumentpreferenser. Vi är stolta över att erbjuda en växtbaserad smakupplevelse där chokladälskaren inte kommer bli besviken, säger Sandra Markovic, Nordic Brand Manager för Lindt chokladkakor.

Hoppas verkligen det stämmer! Fler mjölkfria alternativ i chokladhyllan är mer än välkommet. Ser fram emot att smaka dessa. Nyheterna kommer att finnas i butik från vecka 7. 

2 kommentarer på “Hello vegan – vegansk mjölkchoklad

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: