Ny nagelolja från Rosenserien

En flaska olja på en tygpåse

Torr luft brukar inte sällan innebära torra händer och naglar. En uppmjukande olja är ett måste för mig stora delar av året. Nu har Rosenserien lanserat Nail And Cuticle Oil med omegafetter och myrra som kan råda bot på torrhet.

Jag gillar oljor, både för kropp, ansikte och naglar, och blev därför nyfiken direkt jag hörde om denna nyhet. Med all handtvättning som eskalerat än mer i pandemitider – när en frenetiskt tvättat sig sannolikt långt mer än vad som egentligen behövs – är händer och naglar totalt uttorkade.

Härligt därför att testa den här nyheten som är en vårdande olja för naglar och nagelband. Den ska göra nageln stark och mer elastisk och motverka att den skivar sig eller spricker. Detta tack vare innehållet som är rikt på omegafetter från camelinaolja. Den innehåller även myrra som ska stärka naglarna tillsammans med tea treeolja som ska verka lugnande på irritationer och motverka hudproblem.

Rosenserien Nail And Cuticle Oil

Jag använder som sagt ofta oljor och testat många vid det här laget. Den här skiljer sig egentligen inte så mycket från andra nageloljor, tror det är en smaksak. Den går däremot in snabbare än många andra jag har testat så en behöver inte känna sig kladdig efter användning vilket kan vara skönt om en vill fylla på med olja under dagen. Oljan ska droppas på dagligen och masseras in under ett par minuter och den går alltså in väl under den tiden. 

Oljan är vegansk och har 100 procent naturligt och 79 procent ekologiskt certifierat innehåll. Förpackningen är miljöanpassad och tillverkad av återvunnen plast insamlad från haven.

Det är en väldigt skön olja som absolut lindrar torrheten. Huruvida den verkligen motverkar att naglarna skivar sig och spricker får framtiden utvisa. Några veckors användning är nog för tidigt att säga så mycket om det men jag håller tummarna för att den kommer att lindra även de besvären för mig.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: