Provsmakning av Plantis nya YogOat

Som det har berättats om tidigare på Vego Eco så har Planti lanserat en ny yoghurt baserad på havre som komplement till sitt tidigare sojabaserade utbud. Det är två smaker som kommit, naturell och vanilj.

Enligt info från Planti så utlovades en naturell yoghurt med “mild smak av havre”. Den med vaniljsmak presenterades som “söt och god, men inte jätte­söt som yoghurt kan vara utan ska ha en naturlig smak av vanilj”.

Självklart överdrivet och inget som kommer att levas upp till var min tanke. Mina barn älskar vaniljyoughurt medan jag inte kan förstå hur de kan äta det till frukost, det är så oerhört sött. Med risk för att låta som en gnällig flourtant tycker jag de ofta lämpar sig bättre till efterrätt än till frukost.

En yoghurt som är mindre söt torde inte vara så svårt att presentera men så mycket mer än så? Måste erkänna att jag blev mycket positivt överraskad när jag fick chans att smaka tack vare ett fint litet kit som Planti skickat över som smakprov. Vaniljyoghurten var faktiskt inte alls så söt. Den där stickande sötman jag tycker kan finnas, som gör att jag vill ha det som efterrätt istället, saknades tack och lov. En vaniljyoghurt som smakar vanilj istället för socker var gott, trevligt att få uppleva det.

Även mina barn gillade. Var rädd att de skulle tycka den var för “lam” men gick hem hos dem också. Hoppas att de kan vänja sig vid lite mindre sötma framöver… YogOat Naturell föll dem dock inte lika mycket i smaken men vilka sockerberoende barn av idag gillar naturell yoghurt? Inte många om jag får gissa samtidigt som en kan erkänna att en del naturella faktiskt har en bismak som inte är så angenäm. Men den här hade en mildhet som gjorde att den inte fick den bismaken. Väldigt positivt!

Vet att många saknat goda yoghurtval, en återkommande fråga som jag får. Kul då att Planti lyckats så fint med sina första havregurtsprodukter. Verkligen bra med utökat utbud av växtbaserad yoghurt, i synnerhet havrebaserad då det finns färre val där än för den som vill äta sojaprodukter.

Så ännu ett skäl till att byta ut komjölksprodukterna till frukosten, nu finns ännu ett par nya, goda smaker att välja på.

2 kommentarer på “Provsmakning av Plantis nya YogOat

  1. Hur var priset på denna? Gillar Oatly men den är förskräckligt dyr. Vore bra om de fick lite konkurrens kanske…

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: