Brödbak

I helgen blev det en hel del bakning som för många andra gissar jag. För en gångs skull kom jag ihåg att förbereda på kvällen genom att göra i ordning deg som fick jäsa över natten. Det är ju på morgonen det är extra gott med nybakat.


Jag brukar alltid försöka planera mitt bakande, och matlagning, så långt det går för att i mesta möjliga mån förbruka så lite el som möjligt. Jag satsade därför på att baka lussebullar och två sorters bröd med olika lång jästid för att de skulle vara klara för gräddning när det tidigare brödet är färdiggräddat. Alltså kunna grädda alla tre i en följd utan att behöva värma upp ugnen vid mer än ett tillfälle eller behöver ha den stående på i onödan.

Det här brukar jag tänka på även när jag lagar mat. Min man tycker jag är lite extrem ibland, då kan en ju baka i det oändliga om ugnen ändå är på… Det blev till slut surdegsfrallor, som jag verkligen gillar – en lite grövre variant på grovt rågmjöl samt en enkel variant av vörtkavring samt de självklara lussebullarna förstås.


Mitt problem efter bakningen är alltid detsamma: att försöka sluta äta. Det är det svåraste!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: