Spenatlasagne – en klassiker! Enkelt att göra, nyttigt och gott.
Ingredienser:
12 lasagneplattor
olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g hackad spenat
1 förpackning krossade tomater
1 buljongtärning
salt och svartpeppar
1 krm muskotnöt
6 dl havremjölk
3 msk idealmjöl
2 msk smör
1 msk b-jäst (kan uteslutas om du inte har det hemma)
riven ost
Tina spenaten om den är fryst. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja tillsammans med spenaten. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och kryddor, låt småputtra cirka 10 min.
Gör såsen. Vispa ner mjölet i mjölken, lägg i smöret och låt koka upp och sedan sjuda samtidigt som den andra såsen gör det. Salta och peppra. Rör i b-jästen precis innan du tar den från spisen.
Varva spenat/tomatsåsen, den vita såsen och lasagneplattor i en smord form. Avsluta med den vita såsen överst. Strö över riven ost och sätt in i ugnen i 225°C i cirka 25 – 30 min.
Servera gärna med något c-vitaminrikt till lasagnen för att ta tillvara på järnet maximalt, till exempel vitkålsallad, paprika eller varför inte ta lite kiwi och jordgubbar, beroende på säsong, till efterrätt?
Smaklig måltid!
Webbsökte vegan + lasagne + spenat och hamnade här – ville ha ett snabbt och enkelt recept helst med bara en sås, och precis det hittade jag ju här. Tack! Det var gott. Vi hade inte så mycket ”ost” på, brukar inte ha det alls, men har ofta sesamfrön, de blir knapriga och goda. Åsa
Vad roligt att ni gillade den. 🙂 Ja, frön är ju både gott och nyttigt. Inte dumt alls att ha på.
Pingback: Veckomeny 11 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 5 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 15 november | Vego Eco