Spenatlasagne

Spenatlasagne – en klassiker! Enkelt att göra, nyttigt och gott.


Ingredienser:
12 lasagneplattor
olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 300 g hackad spenat
1 burk krossade tomater
1 buljongtärning
salt och svartpeppar
1 krm muskotnöt
6 dl havremjölk
3 msk idealmjöl
2 msk smör
ca 1 msk b-jäst
riven ost (någon sort du gillar, jag brukar använda ngn från Cheezly)

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja tillsammans med spenaten. Tillsätt sedan krossade tomater, buljongtärning och kryddor, låt småputtra ca 10 min.
Gör den vita såsen. Vispa ner mjölet i mjölken, lägg i smöret och låt koka upp och sedan sjuda samtidigt som den andra såsen gör det. Salta och peppra. Rör i b-jästen precis innan du tar den från spisen.
Varva sedan spenat/tomatsåsen, den vita såsen och lasagneplattor i en smord form. Avsluta med vita såsen överst. Strö över riven ost och in i ugnen, 225°C i ca 25 – 30 min.


Servera gärna med något c-vitaminrikt till för att ta tillvara på järnet maximalt, tex vitkålsallad, paprika eller varför inte ta lite kiwi och jordgubbar till efterrätt?

Smaklig måltid!

3 kommentarer på “Spenatlasagne

  1. Webbsökte vegan + lasagne + spenat och hamnade här – ville ha ett snabbt och enkelt recept helst med bara en sås, och precis det hittade jag ju här. Tack! Det var gott. Vi hade inte så mycket ”ost” på, brukar inte ha det alls, men har ofta sesamfrön, de blir knapriga och goda. Åsa

  2. Pingback: Veckomeny 11 september | Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: