Huset fullt av hundar

Torsdagen i förra veckan var enligt min dotter den bästa dagen i hennes liv. Hon var då med och spelade in trailern för programmet Huset är fullt av hundar för SVT. När vi kom dit visste vi inte mer än att det var ett hundprogram som skulle börja gå och då min dotter är extremt förtjust i hundar så var detta stora lyckan för henne att vara med på. Fick förstås lite info där om vad det handlade om och jag tyckte det jag fick höra lät bra. Man skulle med hjälp av detta program visa att man inte alltid behöver köpa en valp utan att det finns många fördelar med att köpa en äldre hund och även se på hundars olika egenskaper. Olika hundraser passar onekligen olika bra med olika familjekonstellationer. Gillar/gillar inte barn etc. Alltså visa på vilka hundraser som kan passa och hjälpa till att hitta familjer till vuxna hundar. Låter ju toppen.


Nu ikväll gick jag in på SVTs hemsida för att kolla mer om programmet och blir lite orolig. Det verkar som att jag har missat en debatt här. Hundar som far illa och röstas bort mm. Något sånt vill man såklart inte vara del av. Men enligt SKK så ska man visst inte vara så orolig. Man får verkligen hoppas att det blir till något gott, att man med hjälp av detta kan hitta nya, fina familjer till dessa hundar.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: