Recept på raggmunk

Raggmunkar sedda uppifrån på ett glasfat, till höger syns del av glasskål med lingonsylt i

Raggmunk, denna klassiker, så god och ett snäpp nyttigare och mer mättande än pannkaka. Ingen vill väl vara utan den? Ska man missa denna rätt bara för att man är vegan?

Nej, det behöver man givetvis inte bara för att man utesluter animalier. Byt ut mjölken mot en vegetabilisk sådan och ersätt ägg med NoEgg så har du direkt ett veganskt recept istället.

Recept:
4 dl vetemjöl
2 tsk NoEgg
2 tsk salt
1 liter (växtbaserad) mjölk
ca 1,3 kg potatis
olja eller margarin att steka i

Blanda vetemjöl, NoEgg och salt i en stor bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till slät smet. Tillsätt resten av mjölken och blanda väl. Låt stå medan du förbereder potatisen.

Skala potatisen och riv den fint. Krama ur lite av vätskan och lägg sedan ner den i smeten. Gör du en stor sats kan det vara fördel att lägga i potatisen successivt så att den inte hinner mörkna. Rör ut potatisen så att det blir en jämn smet. Grädda raggmunkarna i smör eller olja i en stekpanna. Vänd och grädda andra sidan när de har fått en fin stekyta.

Servera med lingonsylt och sallad.

Vegansk raggmunk

One Comment on “Recept på raggmunk

  1. Pingback: Veckomeny 4 september | Vego Eco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: