Veganskt smink utan kemikalier

Fler uttrycker viljan att rensa ut kemikalier och andra mindre nyttiga ingredienser från sin vardag. Smink och olika skönhetsprodukter innehåller inte sällan en hel del och genom att välja eko är chansen även större att det är veganskt.

Ett av de märken som erbjuder ekologiska produkter är puroBIO Cosmetics. Och trevligt nog är de helt veganska och även nickelfria. Produkterna är också glutenfria vilket gör dem särskilt lämpliga för känslig hy.

puroBIO produkterna innehåller endast certifierade ekologiska råvaror och mineraler och är fria från silikoner, konserveringsmedel och annat som kan vara trevligt att undvika. De som är ute efter smink som är veganskt kan glädjas åt att sortimentet även innehåller färgstarka produkter för ögon och läppar.

Veganskt smink, puro Bio

Förutom puroBIO gjordes ytterligare en ny bekantskap vid årets Stockholm Beauty Weeki+m Naturkosmetik, ett märke som består av hudvård, hårvård och kroppsvård. Samtliga produkter är fria från syntetiska ämnen och helt vegan. De baseras på råvaror som är rättvisemärkta, lokalt producerade och ekologiska. Produkterna är fria från konventionella konserveringsmedel, istället används eteriska oljor och växternas egna konserverade egenskaper för att skapa rena och naturliga produkter.

Det veganska och ekologiska utbudet växer, det är verkligen härligt! I veckan berättade t.ex Body Shop att de utökar makeupsortimentet med ”Down To Earth”, en kollektion bestående av sex stycken ögonpaletter som alla är helt veganska.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: