Tårta och fika i mängder

En helg med ett galet intag av fika har passerat. Onyttighetskvoten känns onekligen som att den har slagit i taket ordentligt. Men med födelsedag att fira så kan man väl bli förlåten?

Det har intagits kanelbullar, kakor, glass, tårtor… Gjorde en Operatårta (prinsesstårta men med sylt på första lagret), morotskaka och vi har även innan helgen lyckats att svulla i oss en cheese cake också.


Operatårta


Cheese cake


Morotskaka

Recepten till denna cheese cake och morotskakan har jag vänligt nog fått av Karolina som har den underbara bloggen Kakboken. Fick vänligt nog testa recepten och måste säga att det blev väldigt bra. Tyvärr var jag lite klantig och tog ut morotskakan lite för tidigt och fick en lite väl kladdig variant men smaken var av bästa morotskakeklass. 🙂 Ser fram emot kommande böcker därifrån så att vi alla kan få del av dessa och massa andra goda recept.

Nu är jag så proppmätt av all tårta att jag inte kan tänka mig att fika på länge. Men vet att imorn är jag sugen igen och kommer att trycka i mig de sista bitarna som blev kvar. Och så är det ju dags för semlor snart. Där ligger intaget hittills på tio stycken tror jag, får se vad totala summan slutar på när fettisdagen är över.

På grund av vårt eget tårtfrosseri här hemma missade vi tyvärr ett annat kalas. Det var vår lilla vän Thor som fyllde år och som bjöd på riktigt fina tårtor. Ni kan se dem här. Grattis Thor!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: