Om ammande barn som dör

Efter att i går ha läst om det vidriga dödsfallet i Frankrike där en bäbis på 11 månader har dött pga näringsbrist då den helammats har jag inte kunnat sluta tänka på detta (här är artikeln). Jag har legat i natt och fasats över hur sjuka människor kan bli. Hur kan man låta det gå så illa för sitt lilla barn??? Och detta hokus pokus med folk som sitter och hummar och bollar med stenar när barnen är dödssjuka. Det är förstås upp till var och en vilken typ av sjukvård man vill ha och vad man tror på. Somliga tror inte på ”traditionell” sjukvård och det får stå för dem. Men om någon är riktigt sjuk så borde man väl ändå lyssna? Och det jag har extra svårt för är som i detta fall, att de ringer efter ambulans när barnet håller på att dö. Då passade det plötsligt med samhällets ”traditionella” hjälp? Varför inte tidigare så att man kunde rädda barnet?


Det som också är sorgligt i just detta fall är att föräldrarna är veganer. När sånt här tragiskt händer och det visar sig att knäppgökarna är veganer så får såklart veganmotståndare vatten på sina hjul. Trist, men så är det ju i alla sammanhang då det är en minoritet gör något fel, vare sig de valt ett visst sätt att äta, eller att de råkar ”vara” något ”annat” som invandrare, homosexuell eller något som vissa valt att av oförklarlig anledning bli motståndare till och de nu kan hitta ytterligare anledning till att ogilla.

Själv har jag helammat mina barn närmare sju månader, det yngsta i över åtta månader, pga att hon vägrade smaka en smula mat, och de har alla följt sina kurvor fint och gått upp i vikt och längd som de ska. Så innan några köttentusiaster börja kasta hat över vegetarisk livsstil så är det onekligen så att barn i vanliga fall INTE dör av att ammas av sin vegmamma.

Detta stackars barn, finns inte ord nog. Jag skulle kunna hålla på i oändlighet – mår så illa. Jag slutar nu innan jag går för långt. RIP Louise Moaligou.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: