Hasselnötsbröd, recept till helgens brödbak

Nötter innehåller ju som bekant en del nyttigheter och jag tänkte jag skulle förena dessa med lite gott bröd. Så jag har testat fram ett recept med hasselnötter som kommer här:

Hasselnötsbröd, 2 limpor

150 g hasselnötter
50 g jäst
5 dl 37-gradigt vatten

2 msk olja

1 msk sirap
1 tsk salt

100 rågmjöl
150 grahamsmjöl
150 rågsikt
330 vetemjöl

Grovhacka hasselnötterna. Smula ner jästen i en bunke och lös upp det i lite av vattnet. Häll över resten av vattnet och tillsätt olja, sirap, salt, rågmjöl, grahamsmjöl, rågsikt och större delen av vetemjölet. Låt det blandas ihop och tillsätt allt eftersom resten av mjölet. Arbeta i maskin i 5 minuter. Tillsätt hasselnötterna och kör i någon minut till så att nötterna fördelas ordentligt i degen. Låt jäsa i cirka 40 minuter till dubbel storlek.
Ta upp degen på mjölad bänk och dela i två delar. Lägg i smorda formar och låt jäsa i 20 minuter.

Grädda i ugn i 250° C i 5 minuter. Sänk sedan värmen till 175° C och grädda i ytterligare 20 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Gott och enkelt bröd med nyttiga nötter.

Lämna ett svar

%d