Bra start med mättande bovetegröt, mjölkfri

Har börjat göra gröt av lite blandade gryn som omväxling till den vanliga havregrynsgröten. Den här varianten blir god och mättande och sonen tyckte verkligen om.

Här är recept på en portion:

0,5 dl havregryn
2 msk krossat bovete
1 msk linfrö
1 msk solrosfrö
2 dl havremjölk
1,5 krm spirulina

Koka upp grynen tillsammans med mjölken under omrörning och låt småkoka i 10 minuter tills lagom grötkonsistens. Rör då och då så att det inte bränner fast i botten. Rör ner spirulina och ät tillsammans med bär, sylt, äppelmos eller vad du tycker blir godast. På bilden är det äppelmos. Jag har även testat att blanda i russin vilket blev förvånansvärt bra. Har aldrig gjort det förut, var ett infall som funkade bra.
Tycker du det är snålt med bara 1,5 krm spirulina så är det såklart bara att ta mer. Men jag vill att det ska vara gott också, inte bara nyttigt, så jag tycker det räcker för att inte den smaken ska ta överhanden. (Eller såklart bara att skippa om du inte har eller inte vill ha).

One Comment on “Bra start med mättande bovetegröt, mjölkfri

  1. Pingback: Frukost med gröt, frallor och chailatte | Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: