Bra start med mättande bovetegröt, mjölkfri

Vit tallrik med gröt toppad med äppelmos, mjölk runt om

Har börjat göra gröt av lite blandade gryn som omväxling till den vanliga havregrynsgröten. Den här varianten är en god och mättande variant med bovete.

Recept, 1 portion:
0,5 dl havregryn
2 msk krossat bovete
1 msk linfrö
1 msk solrosfrö
2 dl havremjölk
1,5 krm spirulina

Koka upp grynen tillsammans med mjölken under omrörning och låt småkoka i 10 minuter tills lagom grötkonsistens. Rör då och då så att det inte bränner fast i botten. Rör ner spirulina och ät tillsammans med bär, sylt, äppelmos eller vad du tycker blir godast. På bilden är det äppelmos. Jag har även testat att blanda i russin vilket blev förvånansvärt bra.

Tycker du det är snålt med bara 1,5 krm spirulina så är det såklart bara att ta mer. Men jag vill att det ska vara gott, inte bara nyttigt, så jag tycker det räcker för att inte den smaken ska ta överhanden. Givetvis går det att bara skippa spirulina om du inte har någon eller inte vill ha.

En kommentar på “Bra start med mättande bovetegröt, mjölkfri

  1. Pingback: Frukost med gröt, frallor och chailatte | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: