Galavisning av Arthur och de två världarna

Stockholms Filmfestival Junior bjöd i dag på galavisning av Arthur och de två världarna. Vi välkomnades med godis och jos och därefter presentation av representanter från junior-gruppen, som var bra mycket bättre på att föra sig på scenen än de två vuxna ”röster” som var på plats. Tyvärr uppträdde inte de med någon större professionalism.


Som uppvärmning har vi förstås tittat på de två första filmerna i veckan. De är ganska läskiga, i synnerhet andra filmen när Arthur ska till minimojerna. Stundvis även rätt så våldsamma men det är förstås inget som barnen håller med om. Däremot får jag medhåll att det ibland är läskigt. Tredje filmen var helt klart den roligaste av de tre. Inte så läskig, en dos våld men desto mer humor. Den flörtade rätt bra med föräldrar med repliker som ”Hasta la vista, baby” och Darkos som efter lite maskeringsförsök plötsligt ser ut som Darth Vader (vilket i och för sig barnen också skrattade åt). Jag gillade att denna tredje film som sagt var roligare än de föregående, det är då lättare att stå ut med våldet även om jag inte gillar det. Men precis som jag nämnde i samband med Star Wars som jag skrev om här, så håller inte barnen alls med om att det är för våldsamt.

Tack för en trevlig biostund denna fina vårdag!

Presentation av vinnaren av 1 minut film.

Underbara tjejer!

Lämna ett svar

%d