Påsk med djuriskt påskgodis

Så är det dags för den årliga frossan i godis. För de som äter godis förstås. Själv tycker jag inte om godis vilket nyligen fick hela kön på Coop att vända sig om och stirra på mig när jag sa det som svar på en kommentar från min son. Visar tydligt hur knäpp man anses vara om man inte gillar det. Men å andra sidan är jag ett riktigt fikaproffs. Fikabröd i nästan alla dess former kan jag äta i stora lass.

Nu har även min son slutat äta mycket godis pga av att han är veg. Han vill inte äta nedsmälta djurdelar, vilket inte bekommer de övriga i familjen särskilt mycket. Inte så många andra heller verkar det som. Gällande mat så verkar de flesta vara mer eller mindre medvetna om vad de stoppar i sig men inte gällande godis. Men glädjande nog så har Råd och Rön uppmärksammat detta vilket i sin tur lett till att även Aftonbladet gjort en liten notis om det.

Hur aptitretande låter det inte med tex: ”Här kommer gelatinet från nötkreatur, och för den röda färgen har färgämnet E 120 (karminsyra) smugit sig in. Det är ett extrakt från torkade honor av kochenillsköldlusen.” Yummy!

Nä, ni som ändå tycker om godis och vill äta det, gör som min son och välj det utan djur. En praktiskt lista finns hos Djurens Rätt här och här. De har även en förträfflig app ni bör ladda ner som jag tipsade om här.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: