Attack mot Anders Wallner

Aftonbladet och SVD såg jag att Anders Wallner blivit attackerad. Det är fruktansvärt! Dessvärre sker det ju hela tiden den här typen av brott, och självfallet så är det alltid en stor tragedi för de inblandade och alla får tyvärr inte den uppmärksamhet som Wallner nu får. Men det som gör mig arg och rädd är om detta har med hans politiska arbete att göra. För en tid sedan drabbades ju även Fredrick Federley och jag vill verkligen inte tro att vi ska behöva leva med att det i Sverige sker brott på grund av en persons läggning eller politiska arbete. Det är inte ok! Är rädd att jag vet svaret, jo det händer… Men borde inte få göra det! Varken här eller nån annan stans heller.


Hoppas att Wallner repar sig snabbt!

2 kommentarer på “Attack mot Anders Wallner

  1. Du menar att mannen i Federleys fall hade attackerat 13 politiker och/eller 13 homosexuella, och att gårdagens GM visste om Anders engagemang och läggning?

  2. Ha ha, nej så menar jag inte. Var nog lite väl trött när jag skrev detta så det kanske inte blev så tydligt.
    Vad jag menade är att det sker tyvärr så många ”små” brott hela tiden runt oss men inget som direkt folk reagerar på. Hade inte Wallner varit publik person hade det ju knappast blivit denna uppmärksamhet. I den bästa av världar önskar jag förstås att vi skulle slippa ha dessa brott som är så små att folk inte bryr sig nämnvärt annars men är en stor tragedi för den det drabbar.
    Det andra jag menar är att man inte heller ska behöva fundera på om man riskerar bli utsatt för brott i högre grad för att man har en speciell läggning eller åsikt.
    Men detta är förstås en dröm som är lite väl naiv, dessvärre så kommer vi inte att få leva i en värld helt utan våld är jag rädd… Men kan kan ju få önska…

Lämna ett svar

%d