Galapremiär av Bilar 2

I helgen var vi och såg Bilar 2, barnen hade nedräkning till dagen i över en veckas tid! Jag med om jag ska vara ärlig. Gillar verkligen Bilar, så tvåan är mycket välkommen. Dock med oron att uppföljare inte alltid är så bra. Men där har Pixar lyckats ändå, Toy Story 2 är faktiskt bättre än ettan och det är samma med Bilar. Det var det första barnen utbrast efter filmen: ”Den var mycket bättre än ettan”.

Filmen håller ett mycket högre tempo än ettan, mer action helt klart, och med det också en mer komplicerad handling än ettan där det inte handlar om så väldigt mycket mer än att ta sig ut ur Kylarköping för att kunna vinna Piston-cupen.

Att säga att handlingen i Bilar 2 är komplicerad är kanske att ta i, men för en fyraåring så är det onekligen fler svängar att ta in. Inledningen är som att titta på en Bond-film där en spion nästlar sig in i fiendens territorium, blir upptäckt och tar sig därifrån med hjälp av en massa fiffiga gadgets. Snyggt och kul och det fortsätter så med full fart. Man lyckas i detta även inkludera lite känslor i form av konflikter och kärlek och sensmoral som att man ska vara sig själv.

Bilar 2 är underhållande men den var även väldigt snygg. Jag skulle vilja se den i slow motion för att verkligen hinna ta in allt. Så otroligt mycket detaljer, härliga vyer, snygga städer, så underbar! Pixar fortsätter onekligen att imponera. Med reservation för att storyn trots allt var sådär… Det är långt kvar till ettan och tyvärr är det inte en film jag känner att vi kommer att vilja se om gång efter annat.

Förutom filmtime så var det en trevlig eftermiddag där det började med att bjudas på Blixten-isglass som svalka i kön, Blixten och Bärgarn fanns uppbyggda som Lego-skylpturer. Vi är ju Lego-nördar i familjen så dessa spanades förstås in. Även racingbilar fanns på plats, provsitta fick man också. Mikael Eklund Motorsport lär väl vinna många barns hjärtan med sin Blixten-lackering.

Tack Petré som gjorde min födelsedag extra minnesvärd! 🙂

En kommentar på “Galapremiär av Bilar 2

  1. Pingback: Stockholms Filmfestival Junior prisutdelning | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: