Frallor med mycket smak och som mättar bra. Hittade receptet i DN för ett par år sen och har blivit en favorit tack vare smak och enkelhet. Så här gör jag.
Ingredienser:
4,5 dl vatten
250 g rågsurdeg
10 g jäst
650 g vetemjöl special
125 g grovt rågmjöl
15 g mörk sirap
15 g salt
Frön till topping
Blanda alla ingredienser utom saltet och arbeta degen med maskin i 10 minuter. Tillsätt saltet och kör ytterligare 3 minuter. Låt jäsa i bunken i 30 minuter.
Ta upp degen och forma till runda frallor, cirka 14 – 16 stycken. Doppa dem i frön och lägg på plåt. Låt dem jäsa i ett par timmar, eller i kylen över natten.
Ta fram plåtarna och låt jäsa ca en timme i rumstemperatur om de jäst i kylen över natten. Sätt ugnen på 250°C. Grädda frallorna mitt i ugnen cirka 12 – 14 minuter. Låt svalna på galler.
Pingback: Nybakat till frukost | Vego Eco
Pingback: Frukost med gröt, frallor och chailatte | Vego Eco