Miljontals barn drabbade av svältkatastrofen på Afrikas horn

Ingen har väl missat den fruktansvärda torka som har drabbat Afrikas horn. Dessvärre känner man sig något hjälplös här i välbeställda Sverige. Men UNICEF har en insamingskampanj där du kan hjälpa.


Miljontals barn är drabbade. En livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser har lett till svår undernäring. UNICEF finns på plats och gör vad de kan för att rädda liv, bland annat genom att se till att de får rent vatten, näring, vård och mediciner.
Genom att sms:a LIV till 72 900 kan du skänka 50 kronor. Det räcker till 29 påsar vätskeersättning. Annat sätt att hjälpa är att ge en gåva till Östafrikas barn här. Läs mer om vad UNICEF gör föra att hjälpa här.

© Kate Holt/UNICEF
bloggbanner-afrikas-horn-250-250

Lämna ett svar

%d