Bakat efter avvänjningsförsök, morotskaka och surdegsbröd

Semestern är slut och en arbetsvecka är avklarad. Oerhört roligt att jobba igen men det blev onekligen en stor avvänjning från fika. Hade bestämt mig för att inte plocka med mig fikabröd hemifrån utan såg min chans till att starta ett sundare liv. Och en avvänjning även gällande bakningen i sig. Men när jag kom hem på fredagen satte jag direkt igång med en deg och även lördag morgon bakade jag ytterligare bröd plus lite fikabröd. Suck, gick inget vidare alltså. Men med tanke på det ihållande regnet lördagen bjöd på så kändes det som att bygga Lego och baka var riktigt trevlig sysslesättning.


En morotskaka blev det, mest pga att jag hade ingredienser till sådan hemma som snart skulle bli gamla, så jag skyller lite på det också. Jag var alltså tvungen att baka. 😉

Brödet har jag aldrig bakat tidigare. Det var Danskt surdegsbröd som faktiskt blev jättegott. Jag följde receptet jag hittat precis, förutom att jag uteslöt aprikoser och russin då jag inte är så förtjust i att ha frukt i bröd. Men i övrigt följde jag och det blev ett väldigt smakrikt och gott bröd även utan. Dessutom löjligt lätt att baka, så det kommer jag att göra fler gånger.


Så är det söndag och lite kvar av helgen. Kokar just nu en ny laddning av Risifrutti, vi se om jag kan hålla mig från att baka något mer. Risk att tvättstugan äter upp all tid idag, så det är inte helt sannolikt, men då får jag väl hålla tillgodo med resterna av morotskakan helt enkelt.


Lämna ett svar

%d