AntiScampi – vägra tigerräkan

Naturskyddsföreningen har dragit igång en kampanj för att få oss att sluta äta scampi och göra oss uppmärksamma på miljökonsekvenserna. Att fiskeindustrin fiskar ut hav och sjöar visste vi redan, men hur det går till med just denna jätteräka kanske inte alla vet. Jag visste det inte, och det är ingen trevlig info som ges i den film som föreningen har tagit fram. Kolla här:

Jag gillar filmen, dock håller jag inte med om att man ska äta andra arter, varför inte bara skippa helt? I alla fall dra ner, tycker man kunde tipsat om vegetariska alternativ istället.

Vill man läsa mer om denna hemska industri kan man kolla in Scampi.nu som bjuder på mindre angenäm läsning om ämnet.

Att miljön tar stor skada av människans konsumtion av kött och fisk är det väl ingen som kan förneka längre. Kanske kan det tyckas som en liten insats att göra en kampanj bara för tigerräkan då. Men tyvärr verkar det vara väldigt svårt för många att ändra sitt beteende och bli mer miljömedvetna och då tror jag ändå att detta kan vara ett steg i rätt riktning. Om åtminstone några av alla de som duckar för miljöproblemet kan ta till sig detta budskap och sluta äta scampi så har ju ett litet litet steg i rätt riktning tagits. Varje gång någon tar ett beslut att sluta äta en viss djurart är det en vinst för alla. Ju fler som gör det och ju oftare det händer, desto bättre.

3 kommentarer på “AntiScampi – vägra tigerräkan

  1. Pingback: Tortyr av räkor | Vego Eco

  2. Pingback: Rösta fram vinnaren av Living Green Award | Vego Eco

  3. Pingback: Rösta fram vinnaren av Living Green Award | Vego Eco

Lämna ett svar

%d