En god och enkel rätt som till och med mina barn slevar i sig av.
Jag hittade receptet i en tidning för några år sedan och som jag har anpassat lite grann för oss. Receptet innehöll från början en lite annan kryddsättning om jag inte minns fel samt gratinerades med fårost men som jag bytt ut till tofu. Tycker att smaksatt tofu, framför allt marinerad, blir god till.
Ingredienser:
8 potatisar
4 morötter
1 bit rotselleri
2 palsternackor
1 röd lök
olja
1 grönsaksbuljong
3 dl vatten
1 tsk örtkrydda, tex timjan
salt och peppar
1 förpackning marinerad tofu
Skala rotsakerna och skär dem i tärningar. Skala, halvera och skiva löken grovt. Fräs allt i olja i en gjutjärnspanna tills de mjuknat och fått lite färg. Smula över buljongtärning, häll över vattnet och tillsätt örtkryddan. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar, smula över tofun. In med grytan i ugnen! Gratinera i 225°C cirka 15 minuter.
Den blir god men rätt så mild så med denna kryddsättning. Mina barn är rätt så kinkiga gällande kryddor, men för den som vill så rekommenderas lite mer styrka, lite chili eller annat hetare kan vara riktigt gott till.
Pingback: Veckomeny 11 december | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 12 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 17 december | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 11 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 29 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 februari | Vego Eco