Bilträngsel vid skolor

Problemet med mycket bilar vid skolor verkar vara allmänt utbrett. Alla föräldrar borde väl vilja att sina barn ska ha en så trygg och ren miljö som möjligt. Att gå några extra meter för att ge dem det verkar dock vara svårt att göra…


Jag föreslog det på förra Föräldraforum men fick inget medhåll. Att gå och lämna barnen för att sedan gå hem igen och hämta bilen? Aldrig! Då handlade det inte om de som bor långt bort, då är det såklart en helt annan sak. Men de som gör det kan väl för all del parkera en bit ifrån skolan så att kaoset precis där kan undvikas? Nu verkar det inte som att det gick hem alltså, men tack vare en engagerad förälder ska dock andra åtgärder försöka vidtas och därigenom förbättringar kunna uppnås, det är bra!

Men som sagt, att det ändå är så många som inte kan tänka sig att gå liten bit tycker jag är ganska märkligt. Och det är tydligen inte bara på vår skola problemet finns. Igår skrev trafikpolisen Samuel Sköldö om det i DN men nämner också att det finns skolor som lyckats vända detta problem. Hoppas att vi kan göra det i Aspudden också.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: