Julbaket är startat

Har äntligen satt igång med lite julbak. Idag blev det ett par vörtlimpor och en omgång lussebullar. Har verkligen längtat efter vörtbröd, det är ju så gott!

Testade idag ett nytt recept på lussebullar från den nyligen utkomna boken Julbakverk utan ägg och mjölk, som jag även har tipsat om tidigare. Det blev mycket lyckat, jag har aldrig haft en så fin deg tidigare, så perfekt färg!

Barnen lekte så bra tillsammans att det bara blev ett av dem som gjorde mig sällskap men han la å andra sidan ner sin själ i detta.
Jag följde receptet i boken, gjorde dock dubbel sats men behövde inte riktigt så mycket mjöl som det stod där. Det tipsas dock om att inte ta för mycket och jag fick en superbra deg på ett par deciliter mindre och det funkade fint.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: