Julklappstips, miljö & välgörenhet

Det börjar dra ihop sig mot jul och en del har varit ute i god tid och fixat julklappar för länge sen medan andra säkert börjar stressa upp sig lite. Både över att hinna men även gällande vad man ska hitta på.

Många har ju ”allt” och önskar sig inget direkt. Och med tanke på detta samt om man vill göra något för miljön eller något annat ändamål som ligger en varmt om hjärtat tänkte jag dela med mig avvnågra tips som jag tycker är bra.

Vill man värna om naturen så har Naturskyddsföreningen flera olika alternativ och av dessa så ligger särskilt ålen mig varmt om hjärtat. Ett annat djur som känns högst aktuellt att göra en insats för är den utrotningshotade orangutangen. Du kan hjälpa den genom att stödja savetheorangutan.se eller rent av adoptera en. Om man inte vill eller kan välja ett visst djur så kan man med fördel istället välja ett medlemskap i Djurens Rätt istället.

Julen är barnens högtid säger många, men som bekant har inte alla barn den trygghet man kan önska. Rädda barnen har dragit igång en kampanj där man kan tända en stjärna för utsatt barn, här kan du läsa mer och ladda ner deras app, andra alternativ till gåvor finns även här.
En annan enkel och uppskattad sak att ge bort är ju något ätbart eller något man har gjort själv. Detta kan man ju med fördel kombinera, vad sägs om lite kakor tex? Då kan jag inte heller låta bli att påminna om den fenomenala bokserien utan ägg och mjölk som är strålande present till dig själv eller någon annan. Böcker som är snälla mot djur, miljö och allergiker.

Där var några tips som inte belastar miljön så mycket, utan förhoppningsvis hjälper den åt rätt håll.

En kommentar på “Julklappstips, miljö & välgörenhet

  1. Pingback: Boktips att lägga under granen | Vego Eco

Lämna ett svar

%d