The Walking Dead

Jag tittar helt klart för lite på TV. Men tack vare alla boxar som finns så har jag tänkt att jag ska börja se en massa serier. Tyvärr har det inte riktigt blivit så ändå… Men nu har jag tagit ett steg och har sett första säsongen av The Walking Dead.

En viss skepsis infinner sig onekligen när det har med zombier att göra, inte för att jag ogillar det, utan för att det kan vara mer splattrigt än bra. Men detta var en trevlig överraskning.

Serien handlar om en polis som blir skjuten, han hamnar i koma och när han väl vaknar upp så är det på ett övergivet sjukhus, fullt med döda kroppar i en stad som ser ut som en krigszon. Nu gäller det att hitta sin familj och att försöka hålla sig vid liv i städer som tagits över helt av dessa levande döda.

Snygga zombier (kan en säga så?) och tycker nog att innehållet i övrigt också håller. Såklart är det en del saker som är helknäppa, men det får man väl ta (det är ju ändå en zombiserie!). Det kompenseras av en hel del annat som är desto bättre; miljöer, skådespelarinsatser och en handling som bjuder på både lite skrämsel och relationer. Och gällande relationer tänker jag då på hur man fångat hur en del människor väljer att handla under press och död. Nåja, en del rätt svajiga beslut men stort sett riktigt bra. Vill absolut se nästa säsong.

Extramaterialet kunde ha innehållit lite mer zombier tycker jag nog, men de trodde kanske att en var mätt på det efter att ha sett hela den första säsongen?

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: