Små och stora konstnärer på Moderna Museet

Barnen här hemma gillar verkligen att måla och skapa (och det är ju bra, skrev en del om barns kreativitet här tidigare) och igår begav vi oss tillsammans med goda vänner till Moderna Museet för att se utställningen Turner Monet Twombly samt göra egna konstverk.


Vi började med lunch för att sedan se på utställningarna. ”Tyvärr” var det väldigt mycket folk, så det blev lite rörigt med många barn, men de var duktiga och tittade fint på allt. Vi pratade om de olika konstnärernas stil och de lärde sig snabbt att känna igen om det var Turner, Monet eller Twombly som målat. Lätt för en vuxen kanske, men intressant utmaning för ett litet barn. En fantastisk utställning, skulle gärna gå och se den ”ordentligt” i lugn och ro, blev inte riktigt så igår.

De två minsta unnade sig en välbehövlig sittpaus.


Roligt med ordentliga stafflier och att skapa vid den fina utsikt som Moderna bjuder på är inte så dumt. Det blev många fina konstverk att ta med hem tillsammans med väldigt nöjda, glada och trötta barn.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: