Ekologistas om klimataspekter av vår kost

Har precis läst Ekologistas inlägg om miljö och klimatkonsekvenserna av en LCHF-diet. Jag tycker att det är viktiga saker som lyfts fram, men som min man påpekade; ”är det något nytt?”. Nej, det kanske det inte är. För den som redan är intresserad så har man nog en rätt så bra uppfattning om detta redan. Som vanligt är det väl så att de som främst behöver läsa detta är onåbara för budskapet pga att de sitter på Djuret och dinerar. Eller nåt sånt.

Oavsett om man vill gå över till att bli veg eller inte så borde det vara allas ansvar att lära sig om följderna som blir pga det sätt man äter på. Ta t.ex. det här: ”Betesmarker (extensiva produktionssystem) utgör 65% av jordens jordbruksmark. Endast 23% av jordbruksmarken används alltså för produktion av grödor som används av människan direkt, eftersom 12 % (en tredjedel av åkermarken) används för att odla grödor för djurfoder.” Jag kan inte rabbla dessa eller alla de andra mycket intressanta siffrorna som finns i inlägget utantill, men jag har ändå vetskap om att det är på detta vrickade sätt. Ingen kan väl på allvar anse att det är en sund värld vi har när det är så?

Så jag säger det igen, vet inte för vilken gång i ordningen, ta ditt ansvar och MINSKA på det animaliska. Jag vet att många anser att man inte kan leva (!) utan kött, men ingen kan på fullaste allvar tro att man inte klarar sig utan det några dagar i veckan. Och med en sådan minskning skulle vi komma en bra bit åt rätt håll.

//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fvegoeco.blogspot.com%2F2012%2F01%2Fekologistas-om-klimataspekter-av-var.html&send=false&layout=standard&width=450&show_faces=true&action=like&colorscheme=light&font&height=80&appId=115846081839458

3 kommentarer på “Ekologistas om klimataspekter av vår kost

  1. Hej Anna, jag läser dina inlägg och gillar din blogg, är dock dålig på att kommentera. Jag är nyfiken på hur det fungerar att servera vegetarisk och vegansk mat tilll dina barn samt om du har några tips. Jag är mamma till en vegan och har själv slutat med kött och fågel. Gillar att hitta nya alternativ och tycker inte det är några problem att laga veganmat. Däremot så har det yngre barnet (9 år) inte riktigt accepterat att det serveras en hel del vegetarsiskt. Det som fungerar bäst är väl cornfärsen i olika former.Hur hanterar du det? eller är det inget problem? Vår familj har inte ätit så här förut och det kanske är svårare när barnen inte är uppväxta med det. /Annika

  2. Pingback: Om olika matval – veg eller inte | Vego Eco

Lämna ett svar till AnnaAvbryt svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa