Världens enklaste tårta

Rulltårta täckt med grädde och strössel samt fem tända ljus

Jag har alltid haft en benägenhet att baka för mycket när vi har kalas. Praxis har alltid varit tre tårtor, oavsett hur många som kommer. Detta med följden att vi stått där med cirka två tårtor kvar efteråt.

I helgen då en av barnen firades så gjorde jag för en gångs skull bara en tårta och det räckte gott och väl. Jag tycker dock att det är trevligt med valmöjlighet. Men om en inte är mer än cirka tio personer så är det nog inte nödvändigt med så många tårtor.

Förutom mängden så har jag efter några år även insett att det inte är hur fantastiskt idérika och avancerade tårtorna är som avgör om de går hem hos barn. Tvärtom brukar det allra enklaste vara det som är mest populärt. Till lördagen var födelsedagsbarnets önskan prinsesstårta och till andra kalaset var önskan att ha ”något med sylt och grädde” och jag gjorde precis det, och på enklast möjliga sätt.

Så, receptet på världens enklaste tårta: gör en rulltårta, fyll den med favoritsylt och täck med en massa grädde. Garnera den sedan med det som en gillar. Här gick vi efter färgönskan; rött, blått och gult. Färgglatt och enkelt. Klart på några minuter och så gott!


Den lilla fina blomman som syns i bild fick födelsedagsbarnet i present av en av sina bästa kompisar. Tillsammans med en teckning på dem båda. Så fint! Äkta kärlek. Blödig som jag är framkallar sånt lyckotårar hos mig.

2 kommentarer på “Världens enklaste tårta

  1. Pingback: Enklaste tårtan i stan | Vego Eco

  2. Pingback: Rulltårta utan ägg och andra klassiker | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: