Ninjago-tårta Röda Ninjan Kai

En Ninjago-tårta för den ninjafrälste. Givetvis med fyllning som matchar eldninjan Kais färger rött och gult.

Recept:
4 tårtbottnar
1,5 dl jordgubbsylt
1,5 dl vaniljkräm
4 dl (växt)grädde
ca 300 g marsipan
gul, röd och svart färg

Baka tårtbottnar (eller köp färdiga om du föredrar det). Gör vaniljkrämen och ha i gul färg så att den blir riktigt gul. 
Lägg hälften av sylten på första botten och täck med grädde. Fördela vaniljkrämen på nästa botten och lägg den på den första. Bred resterande sylt på botten nummer tre och täck även denna med grädde och lägg ovanpå vaniljkrämsbotten. Täck hela tårtan med ett lager grädde. Ställ svalt medan du förbereder resten. 

Färga en liten del av marsipanen svart respektive gul och resterande röd sånär som en pytteliten del som får vara ofärgad (eller ta sugarpaste som är helt vit till prickarna i ögonen). Kavla ut de gula och svarta delarna och skär ut formerna till ögonen. Kavla ut den röda marsipanen till en stor oval platta. 

Ta fram tårtan och lägg på ett till lager grädde på tårtan. Lägg sedan på den röda marsipanen och låt den ena delen av ovalen komma en bit nedanför tårtan så att det ”hänger ner” vid halsen och låt det bli lite skrynkligt. Skär ut formen för ögonen där det svarta och gula ska placeras. Detta kan givetvis göras innan om vill slippa ev kladd med grädden men jag är så fumlig att för mig är det lättare att göra det efter än att riskera att jag råkar dra sönder den då marsipanen onekligen blir mycket skörare att lägga på tårtan med ett stort hål i. 

När de gula och svarta delarna är på plats är det bara att se till att sota tårtan lite. Jag tog lite av den svarta färgen och gnuggande mellan händerna och ”klappade” försiktigt över tårtan på de ställen det ska vara mörkt. 

Jag fick en del gul marsipan över och använde den till att skära ut bokstäver till födelsedagsbarnets namn i Ninjagostil. Blev lyckat, vid första anblick trodde han att det stod Ninjago och inte hans namn. Det tar jag som en komplimang. 🙂 

Om man inte är en hejare på att utforma saker för hand (som jag) så är det såklart enklast ha en bild på det man ska göra och ”rita av” marsipanen från. För att göra formen av ninjans ansikte och inspiration till bokstäverna hade jag denna bild från Lego att utgå från. 

För en vegansk tårta välj växtgrädde och mjölkfri vaniljkräm, se till att använda äggfritt recept till bottnarna (finns flera varianter t.ex. i Mjuka kakor utan ägg och mjölk). Färger utan animaliskt innehåll finns t.ex. på Essencefabriken
En så röd tårta funkar även in på Månadens sötsak denna gång. 

Lämna ett svar

%d