Z:as sallad, vegetarisk makaronisallad

För ett par veckor sedan berättade jag om vårt nya koncept här hemma, Veckans Sallad. En sak för att uppmuntra barnen att själva tänka till vad de tycker om, som mättar och blir gott tillsammans. Men även få dem att förhoppningsvis både äta och hjälpa till mer.

I dessa fall väljer de alltså hundra procent själva vad salladen ska bestå av, ingen annan ska lägga sig i alls. Först ut var sonen som bjöd på Z:as sallad, mycket gott!


Ingredienser:
ca 5 dl stora makaroner
1 burk stora vita bönor
1 burk svarta bönor
1 gurka
2 avokado
1 paket marinerad tofu
olivolja
balsamico
salt & peppar

Koka makaronerna enligt anvisning på paketet. Skölj bönorna och låt rinna av. Skala gurka och avokado och dela i mindre bitar. Tärna tofun och stek den i lite olja. Blanda olivolja, balsamico, salt och peppar efter smak och häll över makaronerna och rör runt. Blanda sedan med övriga ingredienser och toppa med stekt tofu överst.

2 kommentarer på “Z:as sallad, vegetarisk makaronisallad

  1. Pingback: Veckomeny 31 juli | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 31 juli | Vego Eco

Lämna ett svar

%d