Veckans sallad

Glasskål med pastasallad

Vi brukar be barnen att välja middag några dagar per vecka för att förhoppningsvis få dem att äta mer. Får de själva välja rätter de gillar borde de ju äta bättre kan man tycka.

Nu har vi taget ett steg till gällande detta och det är att alla får turas om att själva komponera en egen sallad. Kanske inte varje vecka, men åtminstone varannan. Det ska bli kul att se vad de kommer att sätta samman, de får välja helt fritt är det tänkt.

Vi talade även lite om namn på detta för att göra konceptet komplett och inspirera ytterligare. Trots att det inte kommer att bli varje vecka så enades vi om att det ändå ska gå under namnet Veckans sallad.

Hoppas att det faller väl ut, lite mer grönsaker ska väl kunna slinka ner nu kan en hoppas. Först ut var dottern som valde bland annat potatis, stora vita bönor, svarta bönor, gurka och morötter. En till bra sak visade sig då direkt med detta, de vill absolut göra maten själva och syskon längtar efter att få göra just sin sallad – och laga den själv. Hoppas att det håller i sig bara.

6 kommentarer på “Veckans sallad

  1. Pingback: Z:as färspaj | Vego Eco

  2. Pingback: Z:as sallad, vegetarisk makaronisallad | Vego Eco

  3. Pingback: Pastasallad Farfalle med nybakat örtbröd | Vego Eco

  4. Pingback: Sallad i lager | Vego Eco

  5. Pingback: Gyllene korvgryta | Vego Eco

  6. Pingback: Z:as färspaj | Vego Eco

Lämna ett svar

%d