Kittelkakor – Cauldron cakes

Kittelkakor på ett fat med tänd lykta i bakgrunden

Vi har firat dotterns namnsdag och då hon är en Potterfantast så tänkte jag göra Treacle Tart, sirapspaj, men då hon är mer förtjust i muffins än i paj, så det blev istället kittelkakor.

Och det är så galet gott! Kombinationen av dessa ingredienser är underbara, ni måste testa!

Ingredienser:
12 st chokladmuffins (mitt favoritrecept just nu är från Mjuka kakor utan ägg och mjölk)
50 g mörk choklad
1,5 dl florsocker
1,5 – 2 msk vatten
grön färg
1 dl grädde
50 g nougatSmält chokladen och ringla sedan ut den på till exempel bakplåtspapper till formen av handtag. Lägg dem i kylen eller frysen att stelna. Skär bort den allra översta biten på muffinsarna så att det blir en liten urgröpning för glasyren.

Rör ihop florsocker, vatten och färg till lagom konstistens för att bre på muffinsarna och den färgnyans du önskar. Bred sedan ut glasyren på varje muffins. Vispa grädden, smält nougaten och rör ner den i grädden. Ställ blandningen svalt en liten stund om den känns för lös för att spritsa direkt. Spritsa sedan ut en ring runt varje muffins.Sätt dit ett handtag på varje muffins. Klart!Nöjd och glad namnsdagstjej, skulle dock helst vilja heta Ginny Weasley skulle jag tro (eller Bonnie Wright).

Njut! Och kanske vara lite nördig, blunda och försöka drömma dig bort till London och Hogwarts. Ha åtminstone trollstaven i beredskap, en vet ju aldrig när den kan behövas.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: