Pastasallad med broccoli

Ena sonen har bidragit med ett nytt recept till Veckans sallad. Idén att de själva får välja och laga maten har hittills fallit väl ut. I detta fall t.ex. så valde han broccoli, något han aldrig brukar vilja ha när jag lagar maten. Nu valde han alltså att ha i det själv och stod även och provsmakade under tiden han lagade och gav ifrån sig långa ”mmmmm” när han gjorde det. Härligt! Så här kommer hans recept.

Ingredienser:
Stora makaroner (ca 4 dl, men valfritt förstås hur dominant man vill att pastan ska vara)
olivolja
balsamico
salt och svartpeppar
1 knippe broccoli
tofu balilika
1 gurka
1 ask coctailtomater
1 burk kikärter

Koka makaroner enligt anvisning, häll sedan över olivolja, balsamico och kryddor efter smak. Koka broccolin i lättsaltat vatten och dela den sedan i mindre bitar. Skär tofun i kuber, hacka gurkan och halvera tomaterna. Skölj kikärtorna och blanda dem med övriga ingredienser.

Pastasallad med broccoli Vego Eco

En följd av att barnen väljer helt själva är att det ibland kan bli för lite av något, här tycker jag t.ex. att mer proteiner kan vara på sin plats. Men med ett grovt bröd med hommus eller annat mer ”matigt” pålägg så funkar det faktiskt. Tycker det hittills blivit förvånansvärt välkomponerade sallader för att vara av barnen.

2 kommentarer på “Pastasallad med broccoli

  1. Pingback: Veckomeny 26 juni | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 14 augusti | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: