Raw chokladrutor med apelsin

Som kontrast till all sockerfylld bakning så har jag gjort de här chokladrutorna.
Receptet har jag hittat hos Living Green. Jag har ingen kvarn som maler så fint som det är tänkt i receptet, men de blev väldigt goda ändå, men lite grövre förstås. Vilket innebar att jag var tvungen att tillsätta mer vätska till receptet. Honungen bytte jag ut mot agave.

Såhär blev mitt recept då:
 
Ingredienser:
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
14 dadlar
1 msk kakao
1 1/2 msk apelsinsaft
liten nypa salt
 
Mixa nötter och mandlar till ett mjöl. Lägg i övriga ingredienser och mixa ihop. Tryck ut allt i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm använde jag mig av. Ställ i kylen medan du gör övre lagret.
 
2 dl riven kokos
1 dl cashewnötter
1/2 msk agave
rivet skal från 1 apelsin
(ca 3 msk apelsinsaft)
 
Mal nötterna i en kvarn, har du en kaffekvarn så gör det även med kokosen så att även den blir finare. Blanda samman med agave, skal och saft. Hur mycket saft du behöver beror på hur grovt/fint du har malt kokos och nötter. Vill du inte ha så mycket apelsinsmak kan du ta vatten istället. Ta så mycket att det håller ihop och tryck sedan ut smeten på chokladlagret.
 
Låt kakan vila en stund i kylen innan du skär dem i rutor och toppa dem med kakaonibs.
 
Mina barn tycker att nibs är för starka och gillar dem tyvärr inte men om man inte bryr sig så mycket om raw och nyttigheten så kan man likväl hacka mörk choklad att ha på.

En kommentar på “Raw chokladrutor med apelsin

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: