Fynda utsläppsrätter

Så är naturligtvis inte tanken från början. Idén med utsläppsrätter är att påverka industrin i riktningen att minska sina utsläpp. Priset på koldioxidutsläppen ska göra det lönsamt att istället minska utsläppen och arbeta för en mer miljövänlig verksamhet.
Supermiljöbloggen skriver idag att kostnaderna för utsläppsrätter nu är nere på rekordlåga nivåer. En utsläppsrätt ligger inte på mer än 58 kronor, helt galet! För att försöka åtgärda detta problem sker nu möten men vissa länder har tydligen blockerat försök till att minska utsläppsrätterna. Jag undrar vilka dessa bovar är…
Jag läste det här precis nyss och blev så oerhört irriterad och ledsen över vansinnet, det handlar ju om allas vår miljö och framtid! Jag gick faktiskt direkt in på Naturskyddsföreningens hemsida och köpte utsläppsrätter. Man kan göra det här, gör det du också.Det verkar som att denna typ av miljöengagemang som man annars kan tycka att företag, myndigheter m.fl. bär ansvaret för, alltmer hamnar på oss privatpersoner. Galet kanske, men bra ändå att vi faktiskt kan göra det.
Men snälla politiker, ni måste väl ändå kunna göra mer? Kom igen nu, att länder blockar möjligheter till att förbättra klimatet känns inte kul att höra.

En kommentar på “Fynda utsläppsrätter

  1. Pingback: Köpa utsläppsrätter | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: