Nedramlad fågelunge

I helgen hittade vi en liten fågelunge som ramlat ur sitt bo. Den var inte ens färdig att kläckas, äggbitar låg runt och vi hann inte hitta något bo innan den dessvärre dog. Känns så otroligt sorgligt att se sånt, men som det brukar heta, det är naturens gång.

 
Det var vad kvinnan på Viljouren sa åt mig när vi talades vid. Tyvärr kunde inget göras för att rädda den, enligt henne så klarar inte människor att hålla så små fågelungar vid liv, det kan bara dess föräldrar själva.
 
Jag fick mycket bra bemötande från Viltjouren, i det tragiska att man inte kunde rädda den så blev det ändå en liten, liten tröst att få tala med en kunnig person. Om inte det gjorts hade man förstås fortsatt att grubbla över vad man skulle ha gjort för att rädda den.
 
Det man kan göra om man hittar en liten fågelunge var enligt henne att antingen låta den ligga kvar så kommer förhoppningsvis föräldrarna och försöker rädda den. Alternativt om man vet vilket bo den tillhör kan man lägga tillbaka den i boet.

Men den här lilla stackarn vi hittade fanns det alltså dessvärre ingen räddning för.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: